Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 7 февруари

...
Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 7 февруари
Коментари Харесай

Изплащането на пенсиите започва на 7 февруари

Изплащането на пенсиите  чрез пощенските станции ще стартира на 7 февруари (сряда) и ще приключи на 20 февруари (вторник) , оповестиха от Националния застрахователен институт (НОИ).

Преводите на сумите за февруарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 7 февруари.

Още на 1 февруари на всички правоимащи  ще бъдат изплатени паричните компенсации за бременност и раждане, за развъждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за предходния месец януари.

Датата за погашение на компенсациите за безработица през този месец е 15 февруари (четвъртък).  

Информацията за всички типове заплащания, осъществявани от Националния застрахователен институт към обезпечените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е налична през интернет страницата на института, графа „ Календар на заплащанията “, напомнят от институцията. 

На 19 януари от  Национален осигурителен институт оповестиха, че пенсиите остават максимален дял в структурата на общите разноски и през 2023 година и са в размер на 19 123,2 млн. лева Разходите за пенсии са с 3 488,5 млн. лева или с 22,3 % повече по отношение на същия интервал на 2022 година Средният месечен брой на пенсионерите за 2023 година е с 5352 лица по-малко спрямо 2022 година Средният месечен размер на пенсията на един пенсионер за 2023 година е 784,48 лева Номиналното повишаване на междинния размер по отношение на 2022 година е с 16,3%. 

Средната пенсия на един пенсионер за застрахователен стаж и възраст за 2023 година е 861,23 лева Номиналното повишаване на междинния размер по отношение на 2022 година е със 17,8 %, осведомиха още от Национален осигурителен институт. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР